Welkom bij Natuurvereniging Wierhaven!

Natuurvereniging Wierhaven is een natuurvereniging in de voormalige gemeenten Wieringermeer en Wieringen en de stad Medemblik. 

 • Grijze Wouw op Wieringen!

  Deze prachtige Grijze Wouw werd afgelopen weekend door één van onze leden ontdekt in de Polder Waard-Nieuwland op Wieringen. Een Zuid-Europese roofvogelsoort met het gedrag van een torenvalk, maar dan misschien nog wel iets mooier! De vog... Lees verder

  2 dagen geleden
 • Lezing over het Zwanenwater door Margreet Frowijn

  Op dinsdag 20 november komt Margeet Frowijn-Druijven een lezing houden over het natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. Margreet Frowijn uit Schagen fotografeert al vele jaren alles wat bloeit en groeit in natuurgebied het Zwanenwater... Lees verder

  14 dagen geleden
 • Kom naar Euro Bird Watch komend weekend!

  Komend weekend, zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober, staan volop in het teken van de vogeltrek. Met excursies op beide dagen biedt Natuurvereniging Wierhaven ook jou de kans de vogeltrek eens van dichterbij te beleven! Op zaterdag 6 okto... Lees verder

  1 maand geleden

Agenda

Lezing Zwanenwater

Op dinsdag 20 november komt Margeet Frowijn-Druijven een lezing houden over het natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog.

Margreet Frowijn uit Schagen fotografeert al vele jaren alles wat bloeit en groeit in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. In dit ruim 600 hectare groot natuurgebied van Natuurmonumenten is zij al meer dan 10 jaar vrijwilliger waarbij ze excursies geeft en de dagvlinders monitort. Voor vele bezoekers is zij dan ook een bekend gezicht. Door haar vrijwillige inzet komt ze ook op de mooiste locaties. In de lezing die zij op dinsdag 20 november bij Natuurvereniging Wierhaven houdt neemt ze ons mee het gebied is en laat ze zien wat elk jaargetijde heeft te brengen. Aan de orde komen vele planten, amfibieën, vlinders, paddenstoelen en vogels. Het Zwanenwater is een bijzonder gebied, het herbergt de twee grootste natuurlijke duinmeren van West Europa. Het gebied is ontstaan na de aanleg van de Zijperzeedijk in 1596. Door het stuiven van zand zijn duinen, valleien en meren ontstaan. Sinds 1973 beschermt Natuurmonumenten dit natuurgebied. In 1988 kreeg het Zwanenwater als belangrijk trekvogelgebied de internationale status van wetlands en in 2008 is het aangewezen als aardkundig monument.

Wilt u hier ook bij aanwezig zijn dan kan dat uiteraard!
De avond start om 20:00u in de Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b, Wieringerwerf. 

Neem wat kleingeld mee voor koffie en/of thee. 

dinsdag 20 november
Van tot 22:30 uur
Dijkgatshoeve

Oliebollen jaaroverzicht

Natuurvereniging Wierhaven organiseert 4x per jaar een zogenaamde halfuurtjesavond. Op deze avond, welke bedoeld is voor leden en introducees worden in totaal vier keer 30 minuten gevuld met verhalen, presentaties, brainstorm, discussies of andere interessante zaken.

maandag 17 december
Van tot 22:15 uur
Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Contact

Wilt u lid worden van Natuurvereniging Wierhaven of heeft u vragen, verzoeken, suggesties of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Natuurvereniging Wierhaven via het contactformulier, door een e-mail te sturen naar secretaris@wierhaven.nl of via onderstaand postadres.

Postadres:

Natuurvereniging Wierhaven
Schepenlaan 6
1671 TA Medemblik