Ledenavond Workshop Vogels tellen

dinsdag 20 september 2022 Van tot 22:15 uur
Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24B Wieringerwerf

Honderden Wulpen op een slaapplaats, een prachtige waarneming van een broedende Kleine Plevier, zingende Merels in de wijk waarin je woont. Vogels kijken is een genot!

Maar dat niet alleen, het is ook nog eens heel belangrijk dat we goed naar ze kijken. Want zonder kennis over hun voorkomen tasten we in het duister waarom ze in aantal afnemen of zelfs verdwijnen. Of waarom het juist goed met ze gaat. Daarom houdt Sovon Vogelonderzoek Nederland de aantallen en verspreiding van vogels al bijna 50 jaar bij, samen met vrijwilligers. Deze avond geeft Albert de Jong namens Sovon een workshop over vogels tellen.

 Aan de hand van een leuke quiz en enkele persoonlijke verhalen over vogeltellingen probeert Albert je op deze avond enthousiast te maken om vogels te gaan tellen (Neem je verrekijker mee...). Tellen kan al met eenvoudige rondje wandelen door je woonplaats of favoriete natuurgebied, waarbij je alle vogels bijhoudt (LiveAtlas). Of door enkele keren in het voorjaar op vaste punten vogels te tellen in bebouwd gebied (MUS). In het voorjaar is het ook leuk om een eigen gebiedje op broedvogels te inventariseren. ’s Winters kun je aan de slag met het tellen van watervogels of vogels op slaapplaatsen. Kortom, er zijn allerlei niveaus en manieren om te helpen. Graag tot ziens op 20 september!