Ga mee Zwarte Sterns kijken op het Wieringer Wad!

Ieder jaar weer verzamelen zich vele 1000-den Zwarte Sterns op en rondom het IJsselmeer om zich voor te bereiden op de tocht naar tropisch Afrika waar ze de wintermaanden doorbrengen.

De eerste vogels arriveren eind juni en dit gaat door tot in september. Bij aankomst zijn de meeste vogels nog prachtig in zomerkleed en dan zijn ze toch echt op hun mooist!

Gedurende deze periode rusten er veel vogels op het Wad bij Den Oever. Vroeger sliepen de meeste vogels op het Balgzand, maar tegenwoordig is deze slaapplaats verplaatst naar vogeleiland de Kreupel in het IJsselmeer.

In de maand juli bevinden zich doorgaans de grootste aantallen rondom Den Oever, veelal gemengd met 100-den Visdieven en daarnaast bevinden zich vele soorten eenden, steltlopers en meeuwen op het wad.

Tijdens een wandeling op zaterdag 9 juli gaan we dan ook niet alleen op zoek naar de Zwarte Stern, maar zal een heel scala aan vogelsoorten passeren. Met zonnig weer zullen we ons oog tevens op vlinders richten welke zich op het schor bevinden!

De kosten voor deze excursie bedragen €2,50 per persoon. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.
Locatie: Restaurant de Basalt, Den Oever.
Aanvang: 09:00
Duur: 2 uur

Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

 

(Foto: Johan van der Vegt)

ZwarteStern

ZwarteStern2
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven