Viering 50 jaar Wierhaven

Zaterdag 11 maart vierden wij met de leden van onze vereniging het 50-jarig bestaan. Er waren vier inspirerende lezingen. Hoe bijzonder was het, dat de eerste lezing werd gehouden door de oprichter en eerste voorzitter van de vereniging: Otto de Vries. Hij vertelde ons iets over de geschiedenis van de vereniging en had daarvoor nog wat oude foto’s opgediept. Natuurlijk was dat maar een fractie van alles wat er gebeurd en veranderd is in die 50 jaar, maar de hele geschiedenis past nu eenmaal niet in 20 minuten
De tweede lezing ging over de vleermuizen in het Robbenoord- en Dijkgatbos. Die lezing hield Jan Boshamer, die al jaren hier vleermuiskasten controleert en zo een goed beeld heeft van wat er hier leeft aan vleermuizen. Het blijkt een buitengewoon boeiende, voor velen onbekende wereld.
Hierna vertelde Luc Smit over de kerkuilen op Wieringen en in de Wieringermeer. Ook een geheimzinnige soort die je niet zomaar te zien krijgt. Luc controleert ook al jaren de vele nestkasten hier en verrichtte daarvoor soms halsbrekende toeren. Gelukkig is hij tegenwoordig gezekerd.
De laatste lezing werd verzorgd door Leon Kelder, boswachter bij Staatsbosbeheer. Leon vertelde zeer bevlogen over alles wat leeft in het Robbenoord- en Dijkgatbos. Hij deed dat zodanig dat ik de volgende dag met andere ogen om me heen keek toen we daar wandelden. En nu is het nog maar maart….. er gaat nog van alles komen.
Hierna bedankte de voorzitter, Bob Woets, de sprekers hartelijk en als dank kregen ze een tasje waarvan de inhoud bij de biologische winkel van de Dijkgatshoeve vandaan kwam.
Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen nog een poosje napraten.
Het was een zeer geslaagde middag!

Vlnr Leon Kelder, Jan Boshamer, Luc Smit, Otto de Vries, Bob Woets
Foto door Johan van der Vegt

J8A6069 bewerkt copy 2
1 jaar geleden door: natuurvereniging Wierhaven
Wieringerwerf