Dagtocht Texel op 2 september

Texel, ons grootste Waddeneiland op voor ons nog geen 45 minuten reizen. Daarnaast is Texel misschien wel de beste vogelplek van Nederland. Het eiland kent een grote aantrekkingskracht op steltlopers en sterns, maar tijdens de trektijd passeren hier tevens heel veel zangvogels. Kortom, een dagje naar Texel staat garant voor heel wat moois!

Natuurvereniging Wierhaven bracht al een aantal keren een bezoek aan Texel in de vorm van een excursie. Het waren zeer geslaagde dagen met gezellige mensen, mooi weer en (heel veel) vogels!

Het eiland leent zich goed voor zowel wandelen, fietsen als vogelen met de auto. Wij kiezen voor de auto om zodoende een groot gebied te kunnen bestrijken en van daaruit te voet gebieden te verkennen.

Naast vele stops op bekende vogelpunten zullen we ook gezellig een terrasje pakken en eventueel een visje eten. We maken er dus een gezellige dag van en hopen toch wel met een flink aantal vogelsoorten thuis te komen. 

Ga je niet mee, dan ga je zeker spijt krijgen! Kortom, allemaal inschrijven!

INFORMATIE
Kosten:  brandstof en bootkosten worden verdeeld onder de inzittenden van een auto.
Locatie: Verzamelplaats wordt de avond tevoren bekend gemaakt na aanmelding.
Aanvang: 08:00 uur
Excursieleider: Jeroen van Assema
Aanmelden: Per e-mail uiterlijk donderdag 31 augustus bij educatie@wierhaven.nl  onder vermelding van: naam, woonplaats, telefoonnummer, aantal deelnemers en of je de beschikking hebt over een auto

Grote Sterns en Visdieven (Foto: Johan van der Vegt)

grote sterns en visdieven Johan vd V
8 maanden geleden door: natuurvereniging Wierhaven