Vlinderwandeling op zaterdagmiddag 6 juli

Vlinders kijken op en om het Wierholt, het is een excursie die al jaren terugkeert in ons programma. Het Wierholt is de enige ‘berg’ in ons gebied en daardoor vormt het een biotoop dat we hier verder niet vinden en het zorgt voor een groot arsenaal aan vlindersoorten.
Dit jaar waren we van plan deze traditie te doorbreken en naar het Zwanenwater te gaan. Helaas is het daar het hele voorjaar al erg nat, en om die reden willen we dat bezoek uitstellen tot volgend jaar.
Op het Wierholt hebben we minder last van de nattigheid. Tijdens een ’s zomers bezoek aan dat gebied is er kans op soorten als Atalanta, Distelvlinder, Kleine Vos, Dagpauwoog, Klein Geaderd Witje. Maar ook de Gehakkelde Aurelia, het Landkaartje, het Bruin Blauwtje en de Eikenpage zouden we kunnen tegenkomen, soorten die je niet dagelijks ziet.
We zullen vooral zoeken naar dagvlinders, maar uiteraard kijken we ook uit naar (dagactieve) nachtvlinders, libellen, sprinkhanen en vogels. En wie weet wat voor moois we onverwacht nog meer te zien krijgen.

Tijd: zaterdag 6 juli 2024 om 14.00 uur
Verzamelplaats: Parkeerplaats bij het Wierholt aan de Sluitgatweg
Kosten:  leden en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen; niet-leden betalen €2,00
Aanmelden tot en met vrijdag 5 juli per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.
Maximaal 10 deelnemers

Bruin Blauwtje (Foto: Johan van der Vegt)

bruin blauwtje
3 dagen geleden door: Natuurvereniging Wierhaven
Wieringermeer