Nachtegalen excursie op 6 mei a.s.

De Nachtegaal; de koning der zangvogels. Iedereen kent de naam Nachtegaal wel, en terecht. Zodra de meeste soorten stoppen met zingen gooit de Nachtegaal er nog een paar flinke strofes uit! In het Robbenoordbos zijn een aantal plekken waar deze soort jaarlijks te horen is.

Om iedereen kennis te laten maken met de Nachtegaal organiseert Natuurvereniging Wierhaven op vrijdag 6 mei 2022, een avondwandeling door het Robbenoordbos welke in het teken zal staan van de Nachtegaal en wie weet wat we allemaal nog meer tegen komen! U zult versteld staan van het volume wat deze kleine zangvogeltjes kunnen produceren.

We starten om 20.00 uur aan bij de ingang van het Robbenoordbos op de kruising Hippolytushoeverweg en Den Oeverseweg in Slootdorp. Rond 21:30 verwachten we weer terug te zijn op deze locatie. De kosten voor deze excursie bedragen €2,00. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 5 mei per e-mail aanmelden bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Foto: Nachtegaal door Peter Boltjes.

Nachtegaal PeterBoltjes
2 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven