Pier van IJmuiden 12 -11-'22

De Zuidpier van IJmuiden is één van de plekken waaraan veel vogelaars in de wintermaanden graag een bezoek brengen. Tijdens een wandeling over de pier zijn Steenlopers, Kanoeten en Paarse Strandlopers vaste gasten terwijl er met enige regelmaat Kuifaalscholvers worden gezien.

We zullen tevens op zee kijken in de hoop er een Roodkeelduiker, Zwarte Zee-eend, Grote Zee-eend, Jan-van-Gent, Zeekoet of Alk te treffen en Zeehonden en Grijze Zeehonden zwemmen vaak rond, net als Middelste Zaagbekken.

Dan zijn er natuurlijk altijd nog de meeuwen waar we proberen de nodige soorten tussenuit te peuteren. We kunnen, als we terug gaan naar de auto, nog even om het Kennemermeer lopen. Dat kost weinig moeite en wie weet zien we daar nog sneeuwgorzen!

Doel is om gezamenlijk een heerlijke dag te beleven, de vogels in alle rust te kunnen bekijken en dingen te kunnen leren. Misschien dat sommigen wel wat foto's willen maken en uiteraard draait het allemaal om plezier!

Lijkt het je leuk deze dag mee te gaan? Geef je dan vóór donderdag 10 november op bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en of je de beschikking hebt over een auto. 

De kosten voor de excursie bedragen €2,-. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven is gratis.
Voor de parkeerplaats moet worden betaald en die kosten worden, samen met de brandstofkosten, onderling gedeeld.
We vertrekken op zaterdag 12 november om 08:00 uur, waarschijnlijk vanuit Middenmeer en zullen daar rond 15:00 uur weer arriveren. De verzamelplek wordt de dag van tevoren bekend gemaakt.

 

Foto: Middelste Zaagbek (Johan van der Vegt)

middelste zaagbek JvdV
1 jaar geleden door: Natuurvereniging Wierhaven
IJmuiden